Оригінальні рецепти м'яса для шаурми

Оригінальні рецепти м'яса для шаурми

На перший погляд рецепт приготування м'яса для шаурми дуже простий: обсмажити м'ясо, додати овочі і загорнути в лаваш. Але, тим не менш, черга в одних торгових точках не закінчується, а інші лише перебиваються випадковими замовленнями.

 

Тонкощі приготування справжньої шаурми

Головний інгредієнт шаурми - м'ясо, від якості якого буде залежати смак продукту. Традиційно шаурму готують з курки, телятини або баранини. Крім м'яса в шаурму кладуть овочі - цибулю, помідори, солоні огірки, листя салату, моркву. Також не обійтися без соусу зі спеціями, які додають пікантності. В якості соусу можна використовувати майонез, сметану, кетчуп, сир, гірчицю.

 

Традиційні рецепти приготування м'яса для шаурми

Куряче м'ясо для шаурми

В ідеалі, для приготування шаурми використовується куряче філе, також підійде мікс в складі 50% курячого філе, 50% м'яса окосту.

М'ясо необхідно попередньо підготувати - очистити від плівок і кісток, видалити шкірку. Розрізати отримане філе на шматочки і злегка відбити руками, надавши їм більш рівну форму. Далі філе змащуємо олією, натираємо з усіх боків сіллю і спеціями і маринуємо протягом 2-4-х годин.

Справжня шаурма готується виключно на вертикальному рожні, що дозволяє рівномірно просмажити кожен шматочок і отримати правильно приготовлене і соковите м'ясо.

 

Шаурма з телятини

Ідеальним м'ясом для приготування шаурми є молода телятина. Як правило, використовується вирізка, але також можна комбінувати вирізку і гуляш. Для цього м'ясо пластується тонкими листям і нанизується на спеціальну голку за особливою технологією, дуже щільно, внахлест. Потім обсмажують до рум'яної скоринки і зрізається тонким ножем.

Але правильно нанизати м'ясо на голку - може не кожен. У процесі теплової обробки, при неправильній підготовці, будуть занадто великі втрати м'яса, що зробить бізнес з продажу шаурми збитковим. Довіртеся професіоналам! Купуйте нарізане і замариноване куряче м'ясо і телятину в розфасовці від 5 кг і раз і ви раз і назавжди забудете про всі складнощі приготування м'яса для шаурми.

Залишити коментар